Ücretsiz SSL Sertifikası Alma


Hepinize selamlar dostlarım bu yazımda sizlere ücretsiz bir şekilde sitenize ssl sertifikası almayı anlatacağım . Öncelikle bilmeyenler için ssl nedir bunu kısaca özetleyelim . 
SSL kelimesinin Türkçe açılımı "Güvenli Giriş Katmanı" olarak geçmektedir. Girdiğiniz sitelerde "http" yapısını ssl sertifikası sayesinde "https" olarak güncellersiniz. 


Peki nasıl ücretsiz sertifika alabiliriz ?

İlk olarak SSLFORFREE sitesine girelim . Siteye girdikten sonra alan adınızı yazıp "Ücretsiz SSL Sertifikası Oluştur" butonuna tıklayalım.
Butona tıkladıktan sonra karşımızda gelen ekranda Otomatik Doğrulama , Manuel Doğrulama ve Manuel Doğrulama (FTP) şeklinde üç adet seçenek çıkacaktır. Bu kısımda ortada bulunan Manuel Doğrulama seçeneğine tıklayalım. Tıkladıktan sonra önümüze çıkan Etki Alanını El İle Doğrulayın butonuna tıklayalım . Bu kısımda önümüze yedi tane sıralı madde çıkacaktır. 1.maddede belirtilen iki adet dosyayı indirin ve diğer maddelerdeki işlemleri doğru bir şekilde yaparak ilerleyin ve SSL Sertifikasını İndir seçeneğine tıklayın . Şimdi karşımıza alttaki görselde bulunduğu gibi garip kodlar çıktı . 




Bu adımları tamamladıktan sonra barındırma alanınıza  (hosting) giriş yapın  ve SSL bölümünden "Özel Anahtarlar (ANAHTAR)" sekmesine girelim. Bu kısımda karşımıza çıkan boşluk alana siteden aldığımız kodlardan 2.kod olan "Private Key" kodunu kopyalayıp boşluğa yapıştıralım. 



Kaydedip çıktıktan sonra Sertifikalar (CRT)  bölümüne girelim . Burada da kodlar arasından en baştaki kodu yapıştırıp kaydedin. İşlem bu kadardır. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.