Seo Uyumlu İnternet Sitesi Oluşturmak


Merhaba dostlarım bu yazımda sizlere seo uyumlu bir internet sitesi oluşturma hakkında bir kaç bilgi paylaşacağım .
Öncelikle Seo nedir ?

SEO kelimesi Türkçe olarak Arama Motoru Optimizasyonu olarak geçmektedir. Bu işlem internet siteniz hakkında arama motorları için yapılmış iyileştirme çalışmaları olarak açıklanabilir. Seo işlemi sonucunda web siteniz arama motorlarında üst sıralara çıkmasına ve sitenizdeki ziyareti sayısının yükseklemesine neden olur.

Seo İçin Önemli Hususlar :

1- Site başlığı :
Sitenize maksimum 70 karakterden oluşan ve sitenizin adını içeren bir başlık ekleyin. Eklediğiniz başlık 70 karakterden daha uzun olursa arama motorları sizi spam olarak algılayabilir. Yani site başlığınızı fazla uzun tutmayın.

2-Site Açıklaması :
Sitenize meta etiketler ile maksimum 320 karakterden oluşan bir site açıklaması girmelisiniz.Site açıklaması arama motorlarında sitenizin ne olduğunun anlaşılmasını sağlar .

3- Anahtar Kelimeleriniz : 
Sitenizin arama motorlarında üst sıralara çıkmasından en önemli husus anahtar kelimelerinizdir. İnsanların sizin sitenizi ne olarak aratacağını anahtar kelimeleriniz ile belirtebilirsiniz. Örneğin sizin bir internetten kazanç için yazılar yazdığınız blog siteniz var . Bu sitenin anahtar kelimelerine "internetten kazanç , para kazanma , internetten para kazanma " gibi anahtar kelimeler eklemelisiniz.Eklediğiniz anahtar kelimeler 260 kelimeden fazla olmamalıdır.

4- Resimlerinizde Alt Etiketi Kullanın :
Sitenizde kullandığınız resimlere alt etiketini kullanmak çok önemlidir. Alt etiketi kullandığınız resimler arama motorunda ne olduğu bilinir. Örneğin sitenizde bir köpek görseli kullandınız. Kullandığınız görsele alt etiketine "köpek" şeklinde yazarsanız kullanıcılar arama motoruna köpek kelimesini arattığında sizin sitenizdeki resimler çıkar. 

5- Sayfa hızınız :
Sitenizin hızı seo açısından önemli bir husustur. Sayfanızın hızlı açılması hem arama motorları için hem de kullanıcı açısından çok önemlidir.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.