Bilgisayara Format Atmanın Yararları Ve Zararları


Bilgisayara Format Atmanın Yararları Ve Zararları
Hepinize merhaba arkadaşlar . Bugün bu yazımızda bilgisayara format atmanın ne yararları ne zararları vardır temasını inceleyeceğiz. Başlayalım ;
Öncelikle format dediğimiz şey sadece bilgisayar için geçerli değildir . Format , bir ürünü fabrika ayarlarına çevirme , sıfırlama anlamına gelir. Tablet , telefon , bilgisayar gibi birçok teknolojik ürüne format atabiliriz.
Format atarken herkes cihazınızın ilk günki gibi hızlı olacak gibi düşüncelere kapılıp format atıyor . 

Yararları 

Eğer bilgisayarınızda virüs veya farklı zararlı içerikler varsa bunlar tamamen silinir. Bilgisayarınız çalışır durumdayken herşeyi kaydeden sanal bellek temizlenir ve rahat çalışır. Sanalar bellek temizlendiği için daha hızlı çalışmaya başlar .Sanal bellek uzun süre temizlenmezse yavaş çalışmaya başlar ayrıca çok eskiden windows xp sürümü kullanıcılarının sıklıkla aldığı bir hata şudur ; " bilgisayarlarda sanal bellek doldu otomatik 1 dakika içinde yeniden başlatacak" 

Zararları

Bilgisayara format atmanın birçok faydası var biliyoruz fakat herzaman her yararlı şeyin bir yan etkisi vardır . Formattan sonra disk ve bellekleriniz sıfırlanır ve bilgisayar hızlanır fakat c ve d diski sıfırlanır ve daha sonrasında tekrar hızlıca yükleme işlemi yapılır. Bu işlem diskinizi fazlasıyla yorar ve veri kaybına neden olabilir. Örneğin bir kağıdı silgi ile her silmenizde kağır biraz daha yıpranır. 
Bizim önerimiz şudur : Bilgisayarınıza gerekmekdikçe boş yere format atmayın. Bu işlem 5 ayda bir gibi sürelerle yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.