Site Hızı Optimizasyonu Nedir ve Nasıl Yapılır ?



Merhaba dostlarım yine yeni bir yazı ile karşınızdayım. Bugün sizlere site hızı optimizasyonu ile ilgili bilgiler vereceğim . 
Sitenizi kullanan insanların fazla olması sitenizin yüksek hit alması tüm site sahiplerinin istediği bir şeydir. Şimdi diyeceksiniz site açılış hızı ile ziyaretçi sayısı ne alaka ? 
Fazla uzaklara gitmemize hiç gerek yok en yakından sizi örnek gösterelim . Bir web sitesine giriyorsunuz site 1 dakikada açılıyor . Site açıldıktan sonra sitede farklı bir site sekmesine gireceksiniz sayfa 1 dakikada açılıyor . Siz bu siteyi ne kadar kullanırsınız ? 
Çoğu insanın cevabı direk olarak siteden ayrılmak olur. 
Şimdi isterseniz asıl konumuza dönelim . Anlatacağım site hızı optimizasyonu aşırı kolay ve basit bir işlem . İlk olarak web sitenizin hızını öğrenmeliyiz . Site hızınızı öğrenmek için arama motorunuza "Site hızı ölçme" olarak aratarak bir siteden açılış hızınızı öğrenebilirsiniz. 

Peki site açılış hızını nasıl yükselteceğiz ? 

1.Kaliteli Web Hosting  :




Kaliteli bir barındırma alanı yani hosting seçmek site hızı açısından neredeyse en önemli etmenlerden birisidir. Eğer kullandığınız site ile büyük projeler amaçlıyorsanız bütçenizi biraz yükseltip kaliteli bir sunucu seçin . 

2. Resim / Görselleri Optimize Hale Getirin :


Kaliteli bir web sitesi olarak her zaman kaliteli görseller kullanmak zorundasınız fakat bu görsellerin boyutları yüksek olduğu için fazla yer kaplar ve sunucuyu yavaşlatır. Artık resim düzenleme araçları ile görsellerin kalitesini anlaşılır derece düşürmeden boyut küçültmek mümkün bir şey. Fakat bunları yaparken dikkat etmeniz gereken kurallar vardır . Bu kuralları göz önüne alarak işlem yapmanız önerilir . 
-Kullandığınız görsellerde genel olarak JPEG veya PNG dosya formatlarını kullanın.
-Görsellerde bulunan önemsiz alanları kesin . 
-Görselleri web sitenize uygun büyüklükte koyun . 



3. Css , Js gibi dosyalarınızı küçültün:


Artık neredeyse tüm sitelerde CSS ve JS dosyaları kullanılmaktadır . Bu dosyalar bir web sitesi için olmazsa olmaz unsurlar diyebiliriz. Html ile yaptığınız bir siteniz şık görünmesi için css ve js ile siteyi giydiririz. Fakat bu dosyaların sayısı veya boyutu arttıkça  sitemizin yüklenme hızını olumsuz olarak etkiler. Buna çözüm olarak css, js dosyalarınızda bulunan  gereksiz satırları , boşlukları silerek dosya boyutlarını küçültmeye çalışın.

Bu işlemleri uyguladıktan sonra sitenizin hızını ölçmeyi unutmayınız.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.