Seo Nedir , Neden Önemlidir

Öncelikle SEO Nedir ? 

Seo kelimesinin açılımı "Search Engine Optimization"  olup Türkçe karşılığı Arama Motoru Optimizasyonu olarak çıkmaktadır.

Seo Neden Gereklidir ? 

Bildiğiniz üzere neredeyse tüm internet sitesi sahipleri sitelerine kullanıcı çekme yüksek hit oranları almak ister  fakat bu o kadar kolay olan bir olay değildir . Site sahipleri sitelerine seo ile optimizasyon yaparak sitelerini arama motorlarında en üst sayfalara taşımaya çalışırlar. 

Basit Seo Çalışması Nasıl Yapılır ?

Eğer sizin de bir internet siteniz var ve sitenizi üst sayfalara taşımak istiyorsanız bu ufak bilgiler sizin için az da olsa faydalı olacaktır. Basit bir kaç taktik verelim şimdi :

1.Anahtar Kelime Seçimi : 
Anahtar kelime seçimi ciddi manada en önemli unsurlardan bir tanesidir. Anahtar kelimelerinizi seçerken insanların sizin sitenizi bulması için arama motoruna aratacakları kelimeleri baz alın . Örneğin bir web master blog veya siteniz var , yazdığınız yazıları kullanıcıların bulması için arama motoruna ne aratacaklarını düşünerek bir kelime dizilimi yapalım . Örnek verecek olursak "web master , seo nedir , web master araçları " tarzı anahtar kelimeler eklemeniz faydalı olacaktır. 

2.Backlink :
Backlink , seo için dünyaca bilinen en önemli unsurlardan birisidir. Peki nedir bu backlink diyecek olursanız şöyle açıklayalım :
2 adet internet sitesi getirin aklınıza ve bu sitelerden bir tanesi size ait.Sizin siteniz örneğin instagram şifresiz araçlar sitesi . Diğer site ise sosyal medya marketi yani smm panel . Sizin sitenizde insanlar şifresiz beğeni , izlenme gönderebiliyor fakat insanlar takipçi almak istiyor ve siz bir link veriyorsunuz . Kısaca bu olaya backlink denir. 

3.Sayfa Yüklenme Hızı :
Sitenizin arama motorlarında üst sıralamalara yükselebilmesi için internet sitenizin hızı çok önemlidir. Sitenizin hızı aslında sadece arama motoru açısından değil kullanıcı açısından da oldukça önemli bir şeydir. Seo uyumlu internet sitesi oluşturmak adlı konumuzda size bunları uzunca anlattık. 

4.Özgün İçerikler : 
Eğer sitenizde yazacağınız yazı ve makaleler özgün olursa arama motorları sizi üst sıralara taşıyacaktır.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.